Vakantiegeld naar thuiscomfort

Helemaal van deze tijd: elektronische gadgets en robotachtige apparaten die het leven eenvoudiger maken. Van slimme thermostaat tot stofzuigrobot, je leven wint een hoop tijd door deze gemakken. Tips voor wie zijn vakantiegeld niet voor vakantie gebruikt.

Slim inzetten

Meimaand is vakantiegeldmaand. Mocht je dat niet voor vakantie willen of kunnen inzetten, dan zou je kunnen overwegen om je geld te zetten op moderne apparatuur die je leven een stuk eenvoudiger en/of duurzamer kan maken. Niet alleen tijdens de vakantieperiode, maar het hele jaar door.

Grasmaaier

Bekende huis-tuin-en-keuken-robotjes zijn bijvoorbeeld de stofzuiger en de grasmaaier. Ze werken de hele dag door, laden zich zelf op en doen hun vervelende klus met verve. Bovendien kunnen sommige stofzuigers zelfs worden uitgerust met camera’s die ondertussen je woning in de gaten houden en zich melden als er verdachte bewegingen worden waargenomen. Dan krijg je een appje op je telefoon, al dan niet met foto van de niet aangekondigde bezoeker. Om maar eens een zijstraat te noemen.

Slimme koelkast

Of denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast die registreert wanneer het laatste pak melk er uit wordt gehaald en dit doorgeeft aan je boodschappenlijst – of misschien wel aan een boodschappendienst die op gezette tijden je koelkast komt vullen. Of aan de slimme verwarmingsthermostaat die registreert wanneer je er niet bent en dus de verwarming tempert. Of die je, na een vakantie, onderweg via je smartphone alvast op de juiste temperatuur kunt zetten. Scheelt nog geld ook en is goed voor het milieu.

Zo smart

Over smartphone gesproken: die is tegenwoordig zo ‘smart’ dat je – met de juiste apparatuur thuis – kunt zien wie er bij je aanbelt, ook al zit je op je werk. Je kunt dan de deur alvast open doen voor gasten of de bezorger even toelaten om je pakketje te droppen. En met een camera in huis zie je of het bij droppen blijft. Of je kunt met je smartphone alvast bepaalde apparatuur van buiten de deur aansturen, zoals je thermostaat of airco.

Slim wonen

Het zijn slechts een paar oplossingen in een reeks van vele mogelijkheden. Op internet vind je heel veel mogelijkheden, voor elk budget en elke oplossing. Met het vakantiegeld kom je vaak al een heel eind. Zoek op ‘slim wonen’ in Google en je komt een hoop ideeën tegen, ook om energie te besparen. Kortom: veel plezier, comfort en besparing!